2 Ocak 2012 Pazartesi

Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir, Cilt Tipleri, Cilt Bakımı


Cildiniz genetik faktörlerden etkilendiği gibi daha birçok faktörden daha etkilenir. Mevsim değişiklikleri stres iklim ve diyet bunların içinde sayılır. Dış etmenlerden etkilenen,  kuruyan yıpranan ve çatlayan ciltler nem kaybeder. Kaybettikleri nemi ve yağ miktarını karşılamak cildi yumuşatmak, cildin doğal yapısını ve nem dengesini korumak cildin yaşlanmasını geciktirmek için cilt bakımı gereklidir. Cilt bakımı sayesinde cilt kuvvetlenir, hassasiyeti azalır, sağlıklı ve pürüzsüz bir görünümü olur. 

Cilt bakım ürünleri dış etkenlerden etkilenen kuruyan yıpranan ve çatlayan ciltlerin kaybettiği nemi ve yağ miktarını dengelemek. Cildi yumuşatmak cildin doğal yapısını ve nemini korumak amacıyla cildin yaşlanmasını geciktirir. Aynı zamanda Cilt bakım ürünleri cildi kuvvetlendirir.

Kuru cilt pul pul hassas ve kırışmaya uygun bir cilt tipidir. Cilt yağ bezleri gerektiği gibi işlev görmediği için genetik olarak kuru bir yapıya sahiptirler. Soğuk rüzgâr ultraviyole ve güneş ışıklarına maruz kalma gibi etmenlerden hassaslaşmış ve kurumuş olurlar.

Normal cilt ise pürüzsüz ışıltılı ve sağlıklı görünür pembe renklidir. Küçük gözeneklere sahiptir. Düzgün kan dolaşımı vardır. Yaş ilerledikçe bu cilt tipleri kuruyabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder