7 Ocak 2012 Cumartesi

Akne Tedavi Yöntemleri, Akne Nedir

Akne tedavisi şu şekilde yapılmaktadır. Ciltte akne oluşumunun çoğunda sindirim sisteminin işlevlerini kontrol etmek ve yerel tedavi yöntemleri yeterli olur. Yerel tedavi kolay bir tedavi yöntemi değildir dikkatle yapılması gerekmektedir. En önemli kuralı ise papülleri ve püstülleri sıkmamaktır. Eğer sıkılırsa içerisinde bulunan enfeksiyonun yayılmasına sebebiyet vermiş oluruz. Ve kalıcı olan hasarlara sebebiyet veririz. Fakat iltihaplanmamış komedonlar enfeksiyondan arındırma işlemleri kurallarına uyarak çıkartılabilir. Bu işleme uygun aletler vardır ve bunlarla uygulanması gerekmektedir.

Yerel tedavi her hastanın derisinin yapısına göre uygulanmaktadır. Yağlı derilerde sülfür kullanılırken duyarlı derisi olan hastalar için sülfür kötü sonuçlar doğurur. Akne tipleri rezorsin ve şahsilik asit çözeltileri ile tedavi edilebilmektedir. Bu maddeler sayesinde yüzde deri soyulması sağlanır. Bazı akne türlerinde ise derinin kesilerek içerisinin temizlenmesi yöntemi uygulanmaktadır.

Mor ötesi ışınlarla da deri soyulması sağlanır. Yazın aknelerin iyileşmesinin sebebi güneşin saçtığı morötesi ışınlardır. Morötesi ışını veren lambaları sadece uzman doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Aksi takdirde kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Son zamanlarda A vitamini asidi ile de deri soyulması sağlanarak yağ salgısı düzenlenmesi ile de akneler tedavi edilebilmektedir.

6 Ocak 2012 Cuma

Saç Dökülmesinin Nedenleri, Yeni Saç Nasıl Oluşur, Sinoz Süper Sampuanın Faydaları

İnsan saçı çok dayanıklı bir protein olan keratinden oluşmaktadır. Keratin aşınma ve kopmalara karşı direnci olan bir proteindir. Keratinin yapısı perma boya saç taranması deniz güneş gibi dış etmenlerden bozulabilir ayrıca çevre kirliliği de keratinin yapısını bozmakta etkilidir. Saçın büyüyen kısmı deri altında bulunur saç kökü adı verilir. Yeni hücrelerin yeniden eklenmesi sonucunda kökün alt kısmını doldurarak önceki hücreleri ileri doğru iter bu şekilde saç uzaması tarif edilebilir. Saçın uzaması için saç köklerinin damarlar yoluyla çok iyi beslenmesi gereklidir. Protein vitamin ve mineral eksikliği sonucunda saç gelişiminin oluşumu etkilenir. Saçların daha güçlü ve sağlıklı olabilmesi için köklerin çok iyi beslenmesi gerekir beslenemeyen saçlar koparak ya da kökünden çıkarak dökülür.
Sinoz süper şampuan kullanarak saç dökülmenizi durdurabilirsiniz. Sinoz süper şampuan içerisindeki bitkisel özler sayesinde saç dökülmenizi tamamen durdururken dökülen saçların yerine yenilerinin çıkmasını sağlayan süper bir şampuan olma özelliğini taşımaktadır. Sinoz süper şampuan 2011 yılının tüketici ödülünü almıştır. Ayrıca saçlarınıza bakım yaparak saçlarınızın ekstra hacim ve parlaklık sağlarken saçlarınızın elektriklenmesini engeller kolay taranmasını sağlar aynı zamanda kepek oluşumunu da engellemektedir.

5 Ocak 2012 Perşembe

Sinoz Yüz Bakım Maskesi Nedir, Sinoz Yüz Bakım Maskesi Nasıl Kullanılır

Gün boyunca bulunduğumuz ortamlardaki hava kirliliği güneş ışınları sigara dumanı vb. dış etmenlerle ve dengesiz beslenme uyku bozukluğu stres gibi sebeplerden dolayı cilt kurur ve yıpranır eski canlılığını kaybeder. Bu etmenler ciltte akne siyah nokta ve mikroorganizmaların cilde yuva yapmasıyla oluşabilecek değişik lezyonlara sebep olmaktadır.

Sinoz yüz bakım maskesi cildi besler kan dolaşımını hızlandırır ve yüze daha fazla oksijen taşınmasını sağlar hücrelere daha fazla oksijen gider. Maske temizlendiği zaman kılcal damarlardaki kan dolaşımı da hızlanarak cildi tazeler ve canlı parlak bir görünüme sahip olur. Damarlar genişlediği için deri altına daha fazla kan gider cilt yüzeyi düzelir ve kırışıklıkların giderilmesine etkisi olur. Gözenekler açılır. Cilt pürüzsüz bir hal alır.

Sinoz yüz bakım maskesinin içinde papatya propolis üzüm çekirdeğinin içerisinde bulunan yağ salyangoz salgısı gibi maddeler bulunur bunun yanı sıra E ve B  gibi vitaminlerde bulunmaktadır. Sinoz yüz bakım maskesi tamamen doğal bir ürün olmakla birlikte içerisinde hiçbir kimyasal madde bulunmamaktadır.

Sinoz yüz bakım maskesi akşamları düzenli bir şekilde uygulamanız yeterli olacaktır.

2 Ocak 2012 Pazartesi

Cilt Bakım Ürünleri Nelerdir, Cilt Tipleri, Cilt Bakımı


Cildiniz genetik faktörlerden etkilendiği gibi daha birçok faktörden daha etkilenir. Mevsim değişiklikleri stres iklim ve diyet bunların içinde sayılır. Dış etmenlerden etkilenen,  kuruyan yıpranan ve çatlayan ciltler nem kaybeder. Kaybettikleri nemi ve yağ miktarını karşılamak cildi yumuşatmak, cildin doğal yapısını ve nem dengesini korumak cildin yaşlanmasını geciktirmek için cilt bakımı gereklidir. Cilt bakımı sayesinde cilt kuvvetlenir, hassasiyeti azalır, sağlıklı ve pürüzsüz bir görünümü olur. 

Cilt bakım ürünleri dış etkenlerden etkilenen kuruyan yıpranan ve çatlayan ciltlerin kaybettiği nemi ve yağ miktarını dengelemek. Cildi yumuşatmak cildin doğal yapısını ve nemini korumak amacıyla cildin yaşlanmasını geciktirir. Aynı zamanda Cilt bakım ürünleri cildi kuvvetlendirir.

Kuru cilt pul pul hassas ve kırışmaya uygun bir cilt tipidir. Cilt yağ bezleri gerektiği gibi işlev görmediği için genetik olarak kuru bir yapıya sahiptirler. Soğuk rüzgâr ultraviyole ve güneş ışıklarına maruz kalma gibi etmenlerden hassaslaşmış ve kurumuş olurlar.

Normal cilt ise pürüzsüz ışıltılı ve sağlıklı görünür pembe renklidir. Küçük gözeneklere sahiptir. Düzgün kan dolaşımı vardır. Yaş ilerledikçe bu cilt tipleri kuruyabilir.